Akciók

Hírek, újdonságok

Egészségpénztári számlakiállítás

Dr. Sandil Anita
gasztroenterológia magánrendelésén
is lehetőség nyílt egészségpénztári számla kiállítására, illetve bankkártyás fizetésre

» bővebben

Új Cone Beam CT és panoráma / kefalometrikus röntgenberendezés

» bővebben
megosztás »

Esztétikai fogászat

A szép mosoly, már nem csak adottság kérdése. A mosoly, a szép, harmonikus fogsor tervezhető és elkészíthető. A fém alapú tömések, koronák már teljesen nélkülözhetők. A technika fejlődése lehetővé tette rendkívül tartós, fényre kötő, fogszínű tömések, élpótlások készítését. Amennyiben egy őrlőfog rágófelszínén már olyan nagy hiánypótlásra van szükség, amelyet ezekből az anyagokból nem célszerű elkészíteni, formára öntött porcelán betét (inlay) beragasztásával tudunk láthatatlan tömést készíteni. A frontfogak esztétikai hibáit igen vékony, porcelán héjak felragasztásával tökéletesen el lehet tüntetni. A sztárok álomszép, hibátlan mosolya is sokszor e porcelánhéjaknak köszönhető.

Az egészséges, szép, de elszíneződött fogak fehérségét akár 1 óra alatt is visszaállíthatjuk a rendelői fogfehérítés segítségével. Az ápolt szájhoz ma már hozzátartozik a fogak fehérítése, ami szakszerű körülmények között, a protokoll pontos betartásával semmiféle károsodást nem okoz.

Az esztétikai fogászat azonban nem csupán az esztétikát szolgálja, hanem egészségünket is. A szép mosoly már pszichésen is hat és nemcsak másokra, saját magunkra is. Ez a pszichés hatás komoly élettani folyamatokat is elindít a szervezetünkben, amitől tényleg jobban érezzük magunkat és egészségesebbek leszünk. De ennél közvetlenebbül is szolgálja az esztétikai fogászat egészségünket. A szánkba beépített különböző fémek a nyállal mint elektrolit oldattal együtt elemként, galvánelemként működnek, miközben feszültséget, áramot hoznak létre, és maguk a fémek - ha kis mértékben is - oldódnak. Ennek gyakori tünete, a fémes íz a szájban, az íngyulladás, az emésztési problémák, a kellemetlen lehelet, a különféle allergiás reakciók. Az olcsóbb, vagy régebbi tömések, hidak anyagában nagyon sok igen mérgező nehézfém található. Ezek közül talán az amalgámtömések a legtöbbet emlegetett beépített "mérgek", hiszen higany, ezüst, palládium stb. keverékéből állnak, melyek folyamatosan terhelik szervezetünket. Cseréjük fémmentes tömésekre tehát nemcsak esztétikus, de egészségünk szempontjából is fontos.

Próbálja ki milyen lenne a mosolya ha ... Mi készítünk önről egy felvételt és megtervezzük a mosolyát. Ha tetszik meg is valósítjuk!

 

Kérjen időpontot online, vagy hívjon az alábbi telefonszámon!

+36 23 376 173