Akciók

Hírek, újdonságok

Egészségpénztári számlakiállítás

Dr. Sandil Anita
gasztroenterológia magánrendelésén
is lehetőség nyílt egészségpénztári számla kiállítására, illetve bankkártyás fizetésre

» bővebben

Új Cone Beam CT és panoráma / kefalometrikus röntgenberendezés

» bővebben
megosztás »

Fogágybetegségek kezelése

A fogágybetegségek szakterülete a parodontológia. A fogágy a fog rögzítő szöveteit és az ínyt foglalja magában. Az itt kialakuló betegségek, az ínygyulladás (gingivitis) és a fogágygyulladás (parodontitis) kialakulásának legfőbb oka a dentális plakk (lepedék), mely a kórokozók, főleg a baktériumok számára kiváló élőhely. Ha szervezetünk immunrendszere folyamatosan küzd a behatolókkal, gyulladás alakul ki.

Hogyan alakul ki a fogágybetegség? 

Az állandósult gyulladás idővel a fogak meglazulásához, elvesztéséhez vezet. A gyulladás jele a fogmosáskor vagy spontán fellépő ínyvérzés, a fog vagy fogak mozgathatósága, a kellemetlen lehelet, az íny színének, formájának megváltozása. A betegséget célzott kezeléssel és az azt kiegészítő jó szájhigiéniával nem csak meg lehet állítani, de jelentős mértékű regeneráció is kiváltható. Ha ilyen tüneteket észlel, mielőbb forduljon szakorvoshoz! 
Nagyon fontos a megelőzés, illetve a korai diagnózis, melynek biztosítéka a rendszeres (éves) fogászati ellenőrzéseken való részvétel. A parodontológus szakorvos feladata elsősorban a gyulladás, és az ezzel együtt járó sorvadás megszüntetése, az elpusztult parodontális szövetek korrekciója, illetve a regenerációk elősegítése. 

 

Kérjen időpontot online, vagy hívjon az alábbi telefonszámon!

+36 23 376 173