Akciók

Hírek, újdonságok

Egészségpénztári számlakiállítás

Dr. Sandil Anita
gasztroenterológia magánrendelésén
is lehetőség nyílt egészségpénztári számla kiállítására, illetve bankkártyás fizetésre

» bővebben

Új Cone Beam CT és panoráma / kefalometrikus röntgenberendezés

» bővebben
megosztás »

Logopédia

 

  • Nyelvlökéses nyelés komplex terápiája: A fogszabályozást kiegészítő komplex kezelés, amely javítja a fogszabályozás hatékonyságát és az elért eredmény tartósságát. Komplex, egész testre kiható módszer, melynek „mellékterméke” a helyes légzés, testtartás, artikuláció elsajátítása, a figyelem és koncentráció javulása. Szükség és kérés esetén (ujjszopás) kiegészíthető ÉFT (érzelmi felszabadulás technika) kezeléssel.

  • Pöszeség kezelése: Pöszeség minden kisgyermeknél előfordulhat, ún. élettani jelenség. Akkor beszélünk kóros pöszeségről, ha a gyermek a középső csoport végén, illetve a nagycsoportban (4,5-5 éves kor után) is helytelenül képez hangokat, vagyis kihagy, felcserél, torzít bizonyos hangokat. A javításra az iskolába lépés előtt sort kell keríteni, mert a beszédben meglévő hibák az olvasásban és írásban is megjelenhetnek, valamint a tiszta beszéd segítheti az új közösségbe való könnyebb beilleszkedést is.

  • Diszfónia terápia: A diszfónia hangképzési zavar, a gége és a hangszalagok működésének normáltól való eltérése miatt alakul ki. A diszfóniában szenvedők organikus, funkcionális vagy pszichés okokból nem képesek a helyes hangadásra, így hangképzésük feszített, préselt, rekedt, vagy levegős lesz, beszűkül a hangterjedelem, „fénytelenné”, kevésbé terhelhetővé válik a hang. A komplex logopédiai terápián a páciens elsajátíthatja a helyes testtartást,légzést, zöngeképzést, hangerőfokozást és halkítást. Szükség van a terápia megkezdése előtt egy foniáter szakorvos vagy fül-orr-gégész által végzett vizsgálatra. Amennyiben a páciens erre nyitott, ÉFT (érzelmi felszabadulás technika) kiegészítő kezelésként igénybe vehető pszichés okokra visszavezethető diszfóniánál a blokkok oldására.

  • 4-6 alkalmas kis csoportos alapozó hangképzési, beszédtechnikai program azoknak, akik a „hangjukkal dolgoznak”. Megtanulható a helyes a testtartás, légzés, hangképzés, hangerőváltoztatás, hogy a hang terhelhetőbb, jobban hangzó legyen. A program végeztével további kezelések lehetségesek. Javasolt tanároknak, énekeseknek, telefonos ügyintézőknek, előadóknak stb.