Akciók

Hírek, újdonságok

Egészségpénztári számlakiállítás

Dr. Sandil Anita
gasztroenterológia magánrendelésén
is lehetőség nyílt egészségpénztári számla kiállítására, illetve bankkártyás fizetésre

» bővebben

Új Cone Beam CT és panoráma / kefalometrikus röntgenberendezés

» bővebben

Egészség hitel

Klinikánkon lehetősége van Egészség hitel felvételére, akár 18,99% THM-el, 1.5 millió Ft-ig!
Önnek semmi dolga, csak jeleznie kell igényét Klinikánk felé, és mi mindent elintézünk Ön helyett.
A hitellel kapcsolatban további információért hívja
a 06 30 / 8 700 993 -es számot!

Kapcsolódó videó megnyitása

» bővebben

Terápiák

VEGYE IGÉNYBE ÚJ SZOLGÁLTATÁSAINKAT
A GYORSABB, BIZTONSÁGOSABB GYÓGYULÁSÉRT

SOFTLASER TERÁPIA
 

 • Elősegíti a mélyebb szöveti regenerálódást.
 • Gyorsítja a hámosodást.
 • Felére csökkenti a gyógyulási időt.
   
 • Alkalmazható gyulladások kezelésére:
  Aphta, herpesz, nyálkahártya fekély, stomatitis.
 • Szájsebészeti beavatkozások után:
  Gyorsabb gyógyulás, ezáltal kevesebb fájdalom.
   

MÁGNESTERÁPIA
 

 • Javítja a mikrokeringést.
 • Növeli a sejtek regenerálódó képességét.
 • Fokozza a test immunreakciójának aktívitását.
   

ÓZONKEZELÉS
 

 • Alkalmazásával megelőzhető a sebek felülfertőződése.
 • Teljesen fájdalommentes.
 • Eredményesen alkalmazható gyökérkezelések, fogínysorvadások esetén is.

 

» bővebben
Az orvos válaszol
megosztás »

Kérdése, problémája van?
Szakorvosaink válaszolnak!

nevét bizalmasan kezeljük
email címét bizalmasan kezeljük
(*) kötelező megadni

Kérdések, válaszok

letört fog gyulladás Ligeti Klinika | 2017.08.01.
Tisztelt Dr. Úr/Nő!
Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy régóta fennálló szemgyulladást ami a kezelésekre nem reagál, illetve csalánkiütéseket okozhatja e letört fog?

Válaszát köszönöm!
Gergő
Kedves Gergő!

Az Ön által említett tüneteket okozhatja olyan letört vagy elhalt fog, amely gócnak tekinthető. Ahhoz, hogy ezt pontosan meg tudjuk állapítani, személyes konzultáció és röntgenfelvétel szükséges.

Üdvözlettel,
Dr. Incze Péter
Szájsebészet Ligeti Klinika | 2017.06.08.
Kedves Doktornő!

A bal felső hatos fogamat(26-os) nem olyan régen gyökérkezelték, és a meziális gyökér utolsó 3/4-ben álút képződött. Szűk és görbe volt a gyökércsatorna. Átirányítottak a szájsebészetre, ahol azt mondta a doktornő most nem szívesen bolygatná meg azt a területet,mert nálam mélyebben van az arcüreg és nem szeretné ha arcüreg gyulladást kapnék. Egy hónap múlva kell mennem kontrollra ha akkor minden rendben lesz ősszel elvégezné a műtétet. A fogam nem fáj,enyhe feszegetést érzek olykor harapás alkalmával,ami kissé zavaró és kellemetlen. A kérdésem az lenne,hogy ha érintődhet az arcüreg érdemes-e bevállalni a műtétet vagy a fogeltávolítás biztonságosabb megoldás lenne? Nagyon rizikós-e a felső hatos fog rezekciója? Ha mélyen van az arcüreg attól lehet-e sikeres a műtét? Sok rosszat hallottam és már elbizonytalanodtam. Válaszát nagyon szépen köszönöm!

LinaKedves Lina!

Így általánosságban nehéz bármit is mondani – egy beavatkozásnak, ha minimálisan is, de mindig van rizikója. A lehetőségeket legoptimálisabban a Doktornő fogja felmérni és ez alapján dönt majd a fog sorsáról. Aggályait, elképzeléseit őszintén beszélje át vele, így biztosan a legjobb döntés fog születni.
Mindenesetre a le nem tömött gyökércsatorna nem jó prognózisú, még akkor sem, ha tünetmentes.
Üdvözlettel,

Dr. Tóth Szilvia
Köszönet MÁRIa | 2017.05.10.
Kedves KLINIKAI dolgozók!
Szeretnék köszönetemet írásban is kifejezeni OLÁR ZSUZSA dentálhigiénikus felé, a lelkiismeretes, precíz munkájáért.Nem véletlenül választom mindig Őt.
Ebből a tapasztalatból kiindulva, tiszta szívvel ajánlom a LIGET KLINIKA összes szolgáltatásást ismeretségi körömben is.
Üdvözlettel:PREPUK MÁRIA
Bankkártyás fizetés Ligeti Klinika | 2017.05.10.
Tisztelt Cím!

Szeretnék érdeklődni, hogy fogászati vizsgálatot is lehet-e bankkártyával fizetni?

Köszönettel: Kovács-Piszter Andrea

Kedves Andrea!

Klinikánkon az alábbi szakorvosi ellátásokat lehet készpénzen kívül bankkártyával is fizetni: általános fogászati ellátás (panoráma röntgen, CT, valamint kezelések), szájsebészet, dentálhigiénia, gasztroenterológia és sebészet.


Az alábbi kezelések díja csak készpénzzel egyenlíthető ki: logopédia, fogszabályozás, bőrgyógyászat, aneszteziológus (altató orvos) konzultációs díja - gasztroenterológiai rendelés keretein belül.

További kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:
Ligeti Klinika
Köszönjük, hogy segíthettünk! Ligeti Klinika | 2017.04.13.
Kedves Károly!

Nagyon megható volt ennyi köszönöm olvasása. Természetesen ahhoz, hogy Ön ilyen jól érezte magát nálunk, az Ön személyisége is nagyban hozzájárult. Mi is köszönjük, hogy ennyire kellemes, együttműködő Páciensünk volt és bizalommal fordult felénk. Az a sok-sok műtéttel eltöltött 18 hónap gyorsan elröpült.
Bár sok utazási tervről mesélt, reméljük, hogy kapcsolatunk ezzel nem szűnik meg. Két út között várjuk Önt vissza időszakos kontrollokra, hogy eddigi munkánk gyümölcse minél hosszabb távon élvezhető legyen.

Köszönjük, hogy segíthettünk.
Üdvözlettel;
Dr. Tóth Szilvia
Köszönet Dudus | 2017.04.07.
Kedves Doktornő Kedves Mindenki! 
Számomra egy röpke 18 hónap nagyon sok élménnyel gazdagodva és persze sok új fog tulajdonosa egy két szót had írjak önökről.
Először is köszönöm .
Először is a tisztaság mindent felülmúl jó érzés és nyugodtságot ad a várakozásnál.
Az ajtón belépve én személyesen mindig mosolygós szép szemek köszönnek vissza azzal „Kedves Károly” stb. Ez jó, mert ma kevés helyen mosolyognak az emberre pláne Magyarországon. Csak így tovább.
Dr. Thuránszky Zoltánnal volt az első találkozóm, aki rögtön figyelt rám, aki meg értette, hogy mit szeretnék, ő elmondta mit lehet és onnan minden úgy volt, ahogy ő monda és az eredmény számomra tökéletes. Végig ügyfélnek éreztem magam és erre mindenki figyelt ez jó és tökéletes köszönöm.
Sajnos hallás sérült vagyok és ezt a mai napig figyelembe vette és mindig mindenkinek jelezte ezzel rengeteget segítet nekem nem beszélve arról, hogy végig lelkiismeretesen figyelte a műtétek és minden olyan, ami velem történt.
Kedves Zoltán örülök, hogy meg ismertelek és mindent köszönök.
Persze nem szabad senkit kihagyni, mert nem illik, de Klárika és az összes hölgy senkit nem felejtek el, de mindenki nevét nem tudom így hölgyeim ezer ölelés mindenkinek és persze köszönöm.
A szájsebészet doktorairól nem lehet sokat írni csak annyit köszönöm és köszönöm.
Ha valakit kihagytam volna, azt most pótlom így mindenkinek köszönöm köszönet, ja, kérem, a technikának is küldjék el jó kívánságomat.
Kedves Doktornő köszönöm a lelkiismeretes munkájukat elégedet, vagyok mindennel mindenkivel és csak így tovább bár hosszú volt, de a végeredményalapján nem bánom meg soha.

Lehet, hogy sokszor köszöntem meg? Nem baj bele fér
Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm Köszönöm
Leukoplákia Ligeti Klinika | 2017.02.20.
Kedves Dr.Úr/Nő!

A problémám a következő lenne, 9.-éve, hogy a körzeti fogorvosom elküldött Pécsre a szájsebészeti klinikára, mert elváltozást talált nálam, Pécsen kiderült szövettan után hogy lichen.és leukoplakia az elváltozás az arcom belső felén volt akkor de már az ínyemre is átterjedt. 3havonta járok ellenőrzésre nem dohányzom. Pár napja voltam ellenőrzésen és azt mondták, hogy vagy tumor vagy rák fog kialakulni a számban miután kérdezték a panaszaim. szájszárazság éjszaka de nagyon kaptam műnyálat. szem szárazság orr dugulás és fül fájás. Sajnos nem mertem kérdezni semmit. A kérdésem az lenne, lehet bután hangzik, de meddig kell várnom még fájdalommal élnem mikorra várható hogy ez az egész átfordul. Elnézést, ha összevissza írok, de elvagyok keseredve nagyon.

Aranka
Kedves Aranka!

A szakkönyv alapján a leukoplákia a rákmegelőző állapotok közé tartozik, szerencsére ritkán alakul ki belőle rosszindulatú elváltozás. Igaz, hogy az utóbbi néhány évben megsokszorozódott a daganatok száma, ezért nagyobb odafigyeléssel követjük a pácienseket.
Okozhatja cigaretta, erős fűszerek, erős maró italok, öblítőszerek, némelyik fogkrém. Manapság a reflux is nagy ellenség. Érdemes megfigyelni, hogy mikor erősebb, vagy hol helyezkedik el, pl. melyik arc oldalán alszik? HPV-leoltást is érdemes csináltatni. Erős mechanikai dörzsölésnek nem szabad kitenni a területet. Fog vagy pótlás is okozhatja. Száj nyálkahártyán láttam már lichen-es elváltozást amiatt is, hogy különböző összetételű fémet tartalmazó fogpótlás (fémkerámia-korona, kivehető protézis) volt a szájban. Allergia pl. tömőanyag is okozhat ilyet. Ezek lennének amit végig kellene gondolni és egyenként kiiktatni az életéből.
Nincs garancia persze, de a legirritálóbb tényezőktől, ha megszabadul, akkor a szervezete is fellélegzik. Amennyiben gondolja, szívesen átbeszéljük ezt egy személyes konzultáción is.

Üdvözlettel,
Dr. Tóth Szilvia
Parodontologiai beavatkozás Ligeti Klinika | 2016.11.23.
Tisztelt Klinika!

Jövő év január elejére szeretnék időpontot kérni Önöknél parodontologiai kezelésre.

Mennyi idővel korábban kellene jelentkezem előzetes megbeszélésre, hogy ez az időpont tartható legyen?

Válaszukat előre is köszönöm

Ferenczy Erzsébet

Kedves Erzsébet!

Jövő év január elejére elsősorban egy teljes állapotfelmérésre várnánk Önt Klinikánkon. Ezen találkozó alkalmával tudná szakorvosunk megállapítani, hogy valójában parodontológusunkhoz szükséges-e esetleges kezelésre Önt tovább ajánlanunk.
Várjuk szíves jelentkezését időpont egyeztetés céljából a honlapon található telefonos elérhetőségünkön.

Üdvözlettel:
Dr. Tóth Szilvia
bolcsessegfog Ligeti Klinika | 2016.11.23.
Kedves Szajsebeszek!

Erdeklodni szeretnek, hogyha a felso bolcsessegfogaknak nincs eleg hely, hogy kinojjenek, viszont nem toljak ossze a felso fogsort (mivel nem befele hanem enyhen kifele nonek), akkor maradhatnak az inyben? 24 eves vagyok es eddig meg semmilyen problemat nem okoztak ezek a bolcsessegfogak, viszont az also kettot ki kell muteni az inybol, mert azok toljak a tobbit es mivel fogszabalyzast szeretnek, ezeket muszaj lesz eltavolitani. Szivesen kuldok panorama rontgent es kefalometria rontgent is a pontosabb diagnozis erdekeben.

Szives valaszukat elore is koszonom!!

Tisztelettel: Orsi
Kedves Orsi!

Bölcsességfog problematika nagyon összetett. Panoráma röntgen vagy CT alapján lehet pontosítani a kezelés tervezetet.
Gyakran előfordul, hogy a bölcsességfog megléte korlátozott szájnyitást vagy szájzárat okoz, pedig nem nyomja az előtte levő fogat. Így egy körültekintő vizsgálat döntheti csak el a terápiát. Érdemes minél korábban megoldani a húzást, hogy a későbbiekben ne legyen komolyabb fájdalom, ízületi kopás, nyakfájdalom vagy fülfájás, amiket a bölcsességfog megléte is okozhat.
Remélem kielégítette válaszunk, és amennyiben tudunk segíteni, egy konzultáció keretében ezt személyesen, részletesebben is át tudjuk beszélni.

Üdvözlettel:
Dr. Tóth Szilvia
Fogkefe Ligeti Klinika | 2016.11.21.
Kedves Fogorvosok!

Kérem, szíveskedjenek ajánlani egy olyan fogkefét, leírva az egészen pontos típusát, ami semmilyen körülmények között nem hullajtja a sörtéit használat közben. Csak az elmúlt két hónapban 11 féle fogkefét vettem és próbáltam ki, mert az eddig jól beváltnak is tépik a sörtéit a fogaim. 11-ből 11 hullajtja, és drágák is voltak köztük. Elég sűrűen állnak a fogaim, és biztosan rosszul is mosok fogat. De ha csak simogatom a fogkefével, akkor is sörtelenyelés a vége. És már mindenfélét gondolok, vakbélgyulladástól a fogkefesörtén alapuló emésztőrendszeri rákon keresztül a letüdőzött sörtéig tényleg mindent. Esetleg egy olyan megoldási javaslatnak is örülnék, hogy a frissen megvett új fogkefe sörtéi közé milyen biztonságosan használható ragasztót öntsek, ami a sörtéket nem hagyja kitépkedni, de bajom sem lesz tőle.
Vagy lehet-e kapni olyan fogkefét, ami nem műanyag sörtékből áll, hanem olyasmikből, amiket nem baj ha lenyel az ember?

Megoldás lehet-e erre a problémára a barázdazárás? Utána nem fogják tépkedni a fogaim a fogkefesörtéket, ha nagyon akarom, akkor sem?
Évekkel ezelőtt egy fogorvos fogszabályozót javasolt, de ahhoz húzni akart, azt pedig én nem akarom amíg nem muszáj.

Jó lenne tudni mit tegyek, mert már nagyon idegesít ez a sok lenyelt sörte.

Köszönöm szépen a tanácsukat.

Üdv.
Ági
Kedves Ági!

Klinikánkon minden páciensünknek elektromos fogkefe használatát javasoljuk, melynél ilyen jellegű problémáról még nem kaptunk visszajelzést.

Üdvözlettel:
Ligeti Klinika
89 találat (1/9 oldal)